Medlemsinfo Januari 2023

Hej alla!

Vi har haft styrelsemöte och här kommer senaste nytt

  • Den obligatoriska ventilationskontrollen, OVK, pågår för fullt och har hittills inte inneburit några problem vad vi känner till. Tack alla som har hjälpt till på olika sätt så servicefolket fått tillgång till bostäder.
  • Energirådgivning
    På styrelsemötet hade vi besök av Henrik Olsson, energirådgivare på Karlstad kommun. Vi fick en bättre förståelse för hur våra uppvärmnings-, ventilationssystem samt vattenförsörjning fungerar och vad vi som förening kan göra för att försöka sänka energikostnaderna. Det hela var mycket intressant och kom väldigt lämpligt då vi inom kort får besked hur vår ventilation mår genom den pågående OVKn Det finns några saker som du som boende kan bidra med för att hålla nere kostnaderna både för föreningen och er själva samt minskad miljöpåverkan.
  1. Vädra genom att öppna upp ordentligt en kort stund - då kyls inte rummet ner men luften blir fräschare.
  2. Diska så mycket du kan i diskmaskinen, spola och diska inte med rinnande vatten. 
  3. Fyll diskmaskin och tvättmaskin 
  4. Kan du korta ner tiden i duschen så gör det. 
  5. Vi har stängt av radiatorerna i trapphusen och minskat ventilernas öppning, låt dem gärna vara så tills det blir riktigt kallt. 
  • Den inventering som vi gjorde förra året av problem som kunde härröra från byggnationen är nu agerad på. En del är redan åtgärdat, annat är på gång.
    Vi återkommer med information. 

     

Nästa styrelsemöte är planerat till den 20 februari. 

Vi önskar er alla fina vinterdagar 

//Styrelsen