Medlemsinfo Mars 2023

Hej alla! Vi har haft styrelsemöte och här kommer senaste nytt.

  • Fixardag 7 maj kl 11-14
    Vi vill ju alla att det ska vara fint runt om oss och välkomnar därför alla att delta i vårens fixardag den 7 maj för att ordna till vår utemiljö. Kom gärna med tips på vad som behöver göras.
    Kan man inte delta finns det som regel saker som kan göras på andra tider. 

 

  • Hemsidan förbättras löpande. Nytt är att Huspärmens innehåll och utskicken med medlemsinformation är upplagda - klicka på dokument så hittar du. Adress till hemsidan finns längst ner på alla våra utskick.

 

  • Trattar för att samla fett till återvinning
    Som ni märkt delade vi ut trattar med tillhörande information från Karlstad energi. Vi uppmanar alla att hjälpas åt och låta så lite fett som möjligt spolas ut i avloppet och nyttja trattarna. Tips: Fast fett kan med fördel skrapas ute med en gummiskrapa. Förutom att miljön sparas kommer vi med all säkerhet att  minska risken för stopp i våra avlopp.

 

  • Stuprännor kompletterade
    En hel del stuprännor har fått förbättrade och en del nya tdelar för att vatten från taken inte ska spola mot husgrunderna. Även en takränna som inte fungerade som avsett är nu justerad och kompletterad med stuprör.

 

  • Blomlådor
    Vi kommer att pryda infarten med blomlådor så som vi gjorde förra året men vi ökar antalet och placerar på båda sidor för att ytterligare skydda gräsmattorna från bilkörning och parkering. Våra träd och buskar ska också beskäras nu på vårkanten - Har ni sett så fint Rhododendronbuskarna har tagit sig?

 

  • Den obligatoriska ventilationskontrollen, OVK, som genomfördes nyligen visade att några justeringar som måste göras. Detta kommer att ske i samband med ordinarie service under våren för att göra det så smidigt som möjligt.

 

  • Våra stadgar behöver uppdateras
    Vår förenings stadgar bygger på en äldre mall och behöver anpassas något efter just våra behov. Dessutom har det kommit en del nya lagar som framförallt syftar till ökad säkerhet för både säljare och köpare vid försäljning av bostadsrätten. Eftersom vi är medlemmar i Bostadsrätterna har vi valt att titta på stadgar som de har tagit fram. Förändringar av stadgar måste ske på ett medlemsmöte varför styrelsen kommer skicka ut ett förslag på nya stadgar inför årets föreningsstämma.

 

Nästa styrelsemöte är planerat till den 25 april

Vi önskar er alla fina vårvinterdagar  //Styrelsen